ahlgrens pannacotta
Imorgon är vi bjudna på mat hos min svåger & svägerska. Så jag tänkte att jag skulle slänga ihop lite efterrätt att ta med dit imorgon.
Ahlgrens pannacotta är ju en sådan som är väldigt poppis just nu, men jag har aldrig smakat den. Så den fick det bli.
Jag hällde upp den i ganska stora glas, det går gott och väl bra att göra dem mycket mindre då det lätt blir väldigt sött och mäktigt.
För 10 portioner ahlgrens pannacotta:
2 påsar ahlgrens bilar
9 dl vispgrädde
~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
Gör så här:
1. Sortera bilarna i de tre olika färgerna.
2. Häll upp 3 dl vispgrädde i en kastrull & värm upp på svag värme. Häll därefter ner bilarna från en av färgerna & rör runt tills allt har smällt.
3. Häll upp i glasen och låt stelna (ca 2 timmar)
(OBS, det går lite fortare om man ställer in glasen i kylskåpet.)
4. När första lagret stelnat gör du om samma moment med nästa färg.
5. När de tre lagren har stelnat kan du gärna garnera toppen med några ahlgrens bilar, & servera.
Önskar man något starkare färger, kan man blanda i lite karamellfärg i det rosa & gröna lagret.
(På bilden har jag ingen karamellfärg i)
~•♡•~